15.7.2017

Ohjeita lähtijälle

Purjehdusohjelmaan on merkitty minkälaisesta purjehduksesta on kyse, sekä purjehduksen päällystö. Partiopoikien kannattaakin varata kalenteristaan vapaata ainakin ilta-, viikonloppu- ja matkapurjehdusten ajaksi.

Heinänokka ja bussit

Purjehdusten lähtöpaikkana ja Merisissin kotisatamana toimii Heinänokan partiovenesatama Erikvallassa. Heinänokkaan pääset parhaiten kaupungin ”keltsikalla” nro. 14, joka lähtee Kauppatorin laidalta. Aikataulut: foli.fi

Iltapurjehdukset

Iltapurjehdukset ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse eriksesen ilmoittautua, lähtö tapahtuu 18.00 ja paluu on yleensä noin klo 20.30.

Viikonloppupurjehdukset

Viikonloppupurjehdukset kestävät perjantai-illasta (yleensä 18.00) sunnuntaipäivään (noin 15.00). Viikonloppupurjehduksille tulee ilmoittautua Kuksan kautta saman viikon keskiviikkoon mennessä. Purjehdusmaksu kerätään purjehduksen aikana. Viikonloppupurjehdukset on nimetty venekuntien mukaan, mutta voit osallistua muidenkin venekuntien purjehduksille, jos veneessä vain on tilaa.

Matkapurjehdukset

Matkapurjehdukset ovat pidempiä purjehduksia, jotka suuntautuvat eri puolille Itämerta. Ilmoittautumiskaavakkeen matkiksille löydät partiomarssissa jaetusta reimarista, ja tarkempia tietoja kustakin purjehduksesta saat kipparilta. Kunkin purjehduksen kipparin näet purjehdusohjelmasta.

Varusteista

Merellä on aina kylmä, joten haalarit, pipo ja hanskat eivät todellakaan ole liioittelua. Sateen yllättäessä vaaleapohjaiset saappaat ovat hyvät, sillä ne eivät jätä jälkiä veneeseen. Auringolta suojautuminen onnistuu aurinkolasien, rasvojen ja lippalakin avulla. Yöpymistä varten tarvitset makuupussin, mutta ruokailuvälineet saat käyttöösi veneestä. Tavarat pakataan muovikasseihin ja sitten pehmeään kassiin (ei rinkkaan tai matkalaukkuun), joka on helppo säilyttää veneen ahtaissa tiloissa.

Varusteet yön yli kestävälle purjehdukselle:

*   Sadevaatteet, purjehdusasu, saappaat
*   Takki ja housut
*   Pitkähihainen paita ja -housut
*   Shortsit
*   Riittävästi vaihtovaatteita
*   Pipo ja hanskat sekä kevyt hattu esim. lippalakki
*   Vaaleapohjaiset kengät
*   Pyyhe, uimahousut ja peseytymisvälineet
*   Lääkkeet ja aurinkovoide
*   Hammasharja ja -tahna
*   Makuupussi, tyynyliina ja lakana
*   Halutessasi hieman satamarahaa
*   Partiohuivi, valkoinen t-paita, tummat housut/shortsit